FA

 EN 

عمران و ساختمان

استفاده از بالابر هیدرولیکی در عمران و ساختمان

صنعت ساختمان در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به عنوان یک صنعت مستقل و بزرگ شناخته می شود که بخش خصوصی بیشترین میزان سرمایه گذاری را در آن دارد و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. اسفتاده از تجهیزات به روز و مدرن امروزی در گام اول ایمنی محیط کار را افزایش خواهد داد و از سوی دیگر سرعت و بهره وری را بهبود خواهد بخشید. امروزه استفاده از بالابر هیدرولیکی در این صنعت، در جای جای دنیا به وفور دیده می شود و در ایران نیز رو به افزایش است.

چرا استفاده از بالابر متحرک هیدرولیکی؟

در صنعت ساختمان دسترسی به ارتفاع برای پیمانکاران همواره یک چالش است. بخصوص اگر بدانیم حوادث سقوط از ارتفاع بیش از ۶۰ درصد حوادث کار را به خود اختصاص داده است. از این رو استفاده از بالابر سیار به جای داربست جهت کار روی نمای ساختمان های کم ارتفاع رو به افزایش است. بالابر آکاردئونی بهترین دستگاهی است که می تواند سرعت و ایمنی کار روی نما را افزایش دهد. ظرفیت سکوی بالا به کارگران اجازه می دهد تا مصالح مورد نیاز مانند پنجره و سنگ نما را همراه با ابزار خود به ارتفاع ببرند. همچنین نگرانی های سقوط از داربست دیگر وجود نخواهد داشت. از طرفی در استفاده از بالابر نفری خیال کارفرما را از بابت سقوط داربست در اثر باد آسوده خواهد کرد. همچنین برای ساختمان هایی که ارتفاع آنها بیشتر است، بالابر پشت کامیونی و یا بوم لیفت های خودکششی بسیار کار آمد هستند. ظرفیت این بالابرها زیاد نیست ولی امکان کار روی نما را برای دو نفر فراهم می کند.

اما استفاده از بالابر هیدرولیکی سیار فقط به نمای ساختمان محدود نمی شود. هنگام نصب تأسیسات برقی و مکانیکی داخل ساختمان نیز بالابر به طور مؤثری سرعت کار را افزایش می دهد. نصب سقف کاذب ، چراغ ها، سیستم های اطفاء حریق و دوربین، رنگ آمیزی و… همگی به کمک بالابر نفری آسان، سریع و بی خطر خواهد بود و حتی بالابر تک نفره نیز به پیمانکار برای افزایش سرعت پروژه کمک شایانی می کند. 

بالابر هیدرولیکی در راهسازی نیز کاربردها خاص خود را دارد. نصب جت فن تهویه تونل به کمک بالابر آکاردئونی پشت کامیونی بسیار آسان خواهد شد. همچنین برای بازرسی پل های درون شهری و انجام تعمیرات و نصب تأسیسات آنها، بالابر کامیونی گزینه بسیار مناسبی به حساب می آید.

بالابر صنعتی در ساخت سوله نیز کاربرد فراوان دارد. به کمک بالابر هیدرولیک بویژه مدل های آکاردئونی و بوم لیفت ، زمان انجام عملیات نصب اسکلت فلزی سوله ها به یک سوم کاهش پیدا می کند و پیمانکار از بابت حفظ ایمنی کارگرانی که در ارتفاع در حال نصب هستند آسوده خاطر خواهد بود. 

رمپ هیدرولیکی چیست و چرا مهندسین عمران باید درباره آن بدانند؟

داک لولر یا همان رمپ بارگیری و تخلیه از جمله تجهیزاتی است که در کارخانجات، انبارها، سردخانه ها و به طور کلی هرجا حجم بارگیری و تخلیه زیاد است استفاده می شود. مهندسین عمرانی که در ساخت چنین کارخانجات و انبارهایی فعال هستند باید با رمپ هیدرولیکی آشنا بوده و الزامات نصب آن روی سکو و محدودیت های محوطه بارگیری را به خوبی بدانند. متأسفانه به دلیل عدم آگاهی بسیاری از مهندسین نسبت به این تجهیز ، پس از پایان پروژه هزینه های اضافی تخریب یا ساخت سکوی جدید به کارفرمایان متحمل خواهد شد. به کمک داک لولر سرعت بارگیری و تخلیه چندین برابر خواهد شد که بیانگر اهمیت این تجهیز است.

 

مشتریان کلایر در صنایع عمران و ساختمان